tisdag, januari 18

Stolt mamma

Det lilla duktiga trolle tror att han ryms in i i lilla kastrullen

Jag gillar att ha koll och därför försöker jag också hålla ögonen öppna och vara uppmärksam över grejer som kunde underlätta livet med Arthur, som t.ex. att äta själv, tuttavvänjning och potträning. Självätande går dåligt, han har sin egna sked som han tar några skedar med, men intresset för att äta en hel måltid finns inte där, men ökar hela tiden. Tutten får han iaf ha över resan, sen ser vi, just nu är han också i nån separationskris så kanske det blir sen nångång.

Men pottandet. Vi börja pånytt 18 dagar sen, typ från noll. De första 5 dagarna fick jag tvinga ner honom på pottan men sen satt han där, nu gillar han att sitta där och det är inget problem mera (bara ibland om han är för nyvaken). Kiss kommer alltid efter nattsömn och dagssömn och ibland annars också. När han skiter så klämmer han så att man hör det, så kanske sådär en max fem gånger bar jag honom till pottan när han stöna, men nog så att det hann komma i blöjan först.

Och sen igår morse så hörde jag ett stönande från köket, och efter en sekund är Arthur där och vill nåt och det var inte famnen, joo han ville på pottan! En klick hade hunnit komma i blöjan men det rediga lasset kom på pottan. Men det absolut mest förvånande var idag kväll då jag slötitta på tv och han mittiallt försöker sätta sig på pottan med blöja å allt och för bedjande ljud. Han sökte sig helt själv till pottan! Han har hiffat att det är roligare att skita på pottan och att det är vad man ska göra. Jag är väldigt imponerad, trodde inte att så små kan fatta nåt sånt, men det verkar helt tydligt som om han gör det. Otroligt.

Det var det om mina små projekt. Annars har vi igen allvarliga somna problem och extrem mammighet. Tror de hänger ihop. Svårt att släppa taget om mamma för så lång tid, och då kommer det inte ens på frågan att natta i egen säng, det är gallskrik tills han är ute ur "fängelset". Och sen på natten klättrar han typ över mig och sover på mig så att jag nu inte bara sku försvinna. Måst vara jobbigt och jag är inte alls så förstående.

Inga kommentarer: