torsdag, januari 27

Idag och framtiden

Jag är i skolan. Har varit här från 9 och ska vara här till 6. Ekonomistyrning, intercultural business och international trade och globalization är vad jag har idag. Allt som egentligen är rätt självklart för mig och på det viset inte så intressant eller motiverande. Men det är de enda kurser jag har nu och det är roligt med program för hjärnan.

Har funderat lite över framtiden och kan helt enkelt inte komma fram till nåt. Jag sku villa bli snabbt klar så att jag sen sku kunna börja jobba på en karriär. Men å andra sidan kan jag inte tänka mig att vara borta hemmifrån varje dag från 8-5. Men endå sku jag villa ha ett intressant varierande jobb som ger mig mycket, inte endast ekonomiskt utan också sådär annars.

Och när ska jag bli klar? Har ju ingen aning om det. Borde göra 3 månaders praktik och det är den som är jobbigast att få in. Jag vill inte jobba i hela tre månader och missa så massor från mina småbarns liv. Jag hoppas att jag nästa läsår ska kunna ta nån kurs, det kan gå eftersom Micke säkert jobbar skift, och kanske han tar ut lite föräldraledighet (om det nu går om man just börjat jobba?!) så kan jag få undan några kurser. Men sen hösten 2012 så sku magbabyn vara typ 1 år och 4 månader, så som Arthur nu, och jag vill inte heller sätta honom i dagis så tidigt, så det gör det ju också problematiskt med att bli snabbt klar.

Men jag sku ju villa komma ut i arbetslivet nångång. Jag sku villa ha en stor familj, iaf 3 barn (okej det har alltid varit max 3, men idag sa en lärare att han hade 4 och det lät trevligt) men jag sku också kunna villa resa överallt i världen. Fara på Safari och solsemester till Tanzania, besöka kengurun i Australien, dyka i Thailand och sola på Aruba och Seychellerna. Och för det behövs pengar, men jag sku ändå villa ha massa tid för barnen. Sen vill jag också bo på ett trevligt ställe i ett trevligt och rymligt radhus.

Kombinationen går alltså inte riktigt ihop. Eller borde väl komma på en bra företagside och sen bli miljonär på det.

2 kommentarer:

åsa sa...

Jag har gått i liknande tankar sista tiden, hur få både tid och pengar?

Michaela sa...

Man borde väl ha fixat barn med en miljonär eller nåt.