torsdag, augusti 18

Hos oss just nu, precis som det är.

Satt just idag och tänkte skriva ett inlägg om hur dålig jag är på att städa och ha fint hem, och så läste jag Evas inlägg om sin bloggähky och så tänkte jag att jag mer än gärna ger någon annan lite bättre att vara genom att visa vårt kaos. Känner själv också att allt är så fint och städigt hos alla andra. Min mamma sku ju förstås inte vara stolt om hon såg att jag visa dethär, hon tycker det är så hemskt med oreda och rådd och varje gång hon är här kommenterar hon nåt. När vi flyttar är dealen att hon vaktar barnen varannan vecka så att jag får städa i lugn och ro =)

Men ja, tiden och orken finns inte. Ja, jag sku ju nu kunna städa istället för att blogga, men jag kan inte vara en maskin som hela tiden är igång, jag måste få sitta ner ibland och "tala" med nån. Dessutom äter jag samtidigt och försöker få Sander att sova. Och under tiden då Arthur är vaken är det sån full rulle på hela tiden så nåt blir bara, som skallrorna som föll på golvet när jag snabbt sku ta sittern för att få ner Sander så att jag kunde spänna fast Arthur i vagnen för dagsvilan. Det bara blir liksom.

Hoppas på förbättring när barnen blir större. Och sen är det ju så att när vi båda jobbar, så då anställer vi städerska.
Här är vi som är vakna. Micke sover efter natturen. Och Sander har sovit apa i 4 nätter. Jag är lite sönder.
Jag sitter på den svarta stolen. Mammalådan är fylld med för små kläder/arthurs gamla och ska egentligen vara under spjälsängen. Arthur har hällt ut alla leksaker och roskisen är full. Sen har han ännu byggt pussel när jag försökt få Sander och sova och det finns pusselbitar allestans.
Min delikata mat. Makaronilåd från måndan med massa ketchup på. Jag har inget emot ketchup och mina barn får det också. Lite nalle, salva, tuttflaska och Mickes gamla saft.

Tamburen. Dörre till städskåpet går inte fast för damsugaren är dåligt insatt. Sanders vagnkass placera jag i enkelvagnen när vi kom hem från familjecentret. Skorna är huller om bulle och posten ligger ännu på golvet.
Köket. Jag är dålig på att stänga skåpdörrar (tror alltid att jag ska genast igen i skåpet) och Arthur bra på att öppna lådor. Tydligen har jag glömt och lägga undan maten, säkert för att en viss Sander var lite kinkig.
Arthur sover i vagnen mellan kök och matbord. Sparkcykel och spytrasa på golvet.
Kläder på tvätt, matbordet kaotiskt med dagens tidning och kläder lite här och där.
Vardagsrummet en städig dag. Bykkorg, som är på fel ställe, full med kläder, någo underlag på den smutsiga mattan, kisi i pottan och en otroooligt skiti soffa.


4 kommentarer:

Josefin sa...

Så ser det ut hos oss också, men här är det än så länge bara en unge! Undrar hur det blir i vinter när det kommer en till... Nå jag har ju graviditeten att skylla på när jag int orkar städa;)

Eva sa...

Härligt! Tack för den, you made my day :)

Sofia sa...

Skönt att se att andra också har det råddigt! Vi har inte ens barn än, men just nu jobbar båda så man orkar inte städa hela tiden. Som du skriver, det bara blir... :)

Pia sa...

Hahaa, ingen ovanlig syn för mig heller :) Borde städa bort middagen från pisen iaf innan den blir dålig :)