fredag, augusti 26

Snoppar

Alltså nu har jag hittat den ultimata boken för barn. Kanske inte för helt pyttesmå, men säkert lite större. Snoppor och snippor heter den.

Jag tycker att det är viktigt att man hemma kan prata öppet om såna saker som är lite "tyngre": Hur barn blir till, snoppor, snippor, skillnader mellan pojkar och flickor, homosexualitet och sånt. Jag beställde boken nu för Arthur är lite snoppintresserad och det är ju viktigt för barn att veta vilket kön de är och vad det innebär. Det är ju endå en del av identiteten. Jag tror inte att nån mår bra av att inte höra till ett kön. Bläddra just i boken och den är så rätt på alla sätt, också i dagens läge. Till exempel: "FLickor har klänningar och kjolar. Det har nästan pojkar aldrig. Men en del pojkar tycker om att ha kjol. Flickor har baddräkter och bikini. Det har nästan aldrig pojkar. Men en del farbröder tycker om att ha baddräkt"

Sen slutar den så fint med. "Både gubbar och gummor blir gamla och lite trötta. Det är ingen skillnad om man är pojke eller flicka. Sen dör ju alla."

Nu väntar jag så på att få läsa den åt Arthur. Blir kanske 2 års present för vi kan alltid titta på de fina bilderna och igen gå igenom att han, pappa och Sander ha snopp, men inte mamma.

Inga kommentarer: