tisdag, mars 15

Jag gillar våren

Dagen blev inte alls så misslyckad som jag trodde. Det såg dåligt ut en tid då jag glömt plånboken hemma och inte fick någon mat i skolan men som tur sluta jag ren halv 1 och kunde komma hem och äta. Jag hatar att vara hungrig.

Jag hann läsa på tent före middagen och efter middagen, när Micke for och klättra, gick jag och Arthur ut. Och det är ju så härligt att vara ute nu när det blir vår. Jag blir så glad av solen och av att det inte är kallt, så jag sku kunna vara massor ute. Var till Tokoistrandens park, var där igår första gången, och det är en solig och rolig park. Arthur gilla massor, och där var också andra barn.
Dethär är huvudattraktionen i parken. Finns ingen trappa upp till de högre grejerna, men bara man lyfter upp Arthur dit har han jätteroligt.

Igår bestämde han sig för att rutcha ner för tunnelrutchbanan (den branta, höga på bilden). Det sku ju då ha varit helt ok om han inte sku ha åkat på mage med huvudet neråt! Som tur kolla jag in i tunneln och fick i honom före ansiktet crasha. Han bara gled ut i rutchbanan (fast jag sa att fötterna ska först!) och när det börja gå hårt stängde han ögona. Och jag som trodde han var försiktig och inte så modig. Tydligen vill han göra allt som andra (äldre) barn gör. Kommer att bli roligt på sommaren att hålla reda på honom och en nyföding.
Min princip med barn och klättrande/lekställningar är att jag vill inte förbjuda, och helst inte använda ordet "försiktigt!" för mycket. Låta barnet göra och prova själv. Men jag står nog hela tiden i närheten och är redo att ta i, men försöker göra det så diskret som möjligt så att han inte tror att han inte sku klara det själv. Sen hjälper jag nog också upp honom nånstans dit han inte kommer själv.
I tunneln högt upp.

Och parken är helt igensnöad. Undrar hur den ser ut då allt inte är täckt med snö. Kommer säkert att vara massor där på sommaren.

Sen gick Arthur själv till vagnen och var redo att fara hem (inget skrik alls!). Var en snabb sväng till sokos och köpa dvd, sen hem och titta på buu-klubben, sen åt han megakvällsmål och var hur nöjd som helst ända tills Micke kom hem och natta. Bästa kvällen nånsin. Jag tycker såå om våren.

Inga kommentarer: