söndag, mars 6

Doulafunderingar?

Igår var jag på mitt livs första babyshower. Det var roligt, men jag blev så otrolig trött där. Hade varit med Arthur på jomppa på förmiddagen och gått lite i Kampen efter det och sen när jag satt och åt blev jag så otroligt slut. Tycker synd om dem som försökte förstå nåt av min finska, kunde inte alls tänka, och eftersom jag annars också pratar så lite och aldrig om vad jag studerar så blev det helt råddigt. Suck.

När jag kom hem var jag helt död. Så död att Micke sköt upp sin spelkväll med några timmar. Förstås hängde Arthur fast i mig (det är det enda han gör nuförtiden, till och med efter att han ätit klart i sin stol så ska han i min famn och sitta) men det var endå skönt att inte vara helt ensam. När Arthur somnat klockan 9 gick jag också och sova.

Men tillbaka till babyshowern. Där blev det tal om att ha med en doula på förlossningen. Och jag tycker om iden, så mycket att jag nu kontaktat folkhälsan. Det är kanske alltför sent och kanske inte nåt som går igenom men just nu känns det som en toppen ide. Det sku ställa mindre krav på Micke och jag sku säkert lättare klara av att inte ta epidural. Och jag sku inte ha nåt emot att ha en extra person där, speciellt inte om hon talar svenska. Barnmorskorna är ju ändå så lite med en så de är ju inte riktigt så uppmuntrande.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade folkhälsans doula med vid andra förlossningen och var jättenöjd.

Vi har varit sjuka så det blev inte familjecafé och blir inte denhär veckan heller men kanske nästa.

elisa

Michaela sa...

Oj, låter jättespännande detdär med doulan.

Synd att ni varit sjuka, men hoppas så att vi ses, sku gärna höra om doula upplevelsen.

Anonym sa...

Familjecafeerna är faktiskt lite dåliga tider för oss, torsdagar studerar jag o tisdagar har vi taaperoiden värikylpy på eftermiddagen så det blir lite onödigt mycket program för en dag.. men ni är välkomna och hälsa på nån dag om du vill :)