onsdag, mars 23

Min kropp kan nog

Allt i graviditeten är helt lika som sist (eller mitt hemoglobin har varit högre). Men en sak är helt annarlunda, och det är min inställning till förlossningen.

Just nu är jag helt jätte förlossningsinriktad, funderar hur jag vill ha det och läser på. Förra gången var min inställning att jag tar det som det kommer och på sjukhuset så vet de bäst vad jag ska göra och vad som är bäst. Inget fel i det. Men nu är min grundinställning helt annan. Jag har insett att det är min kropp som vet bäst, och om jag låter kroppen arbeta utan att ge den konstiga hjälpmedel som kanske förvränger prosessen, så kommer allt att gå bra. Denhär gången vet JAG bäst och min kropp säger vad som är rätt. Jag vill vara i sådan ställning som känns bra (har tänkt på att föda på knä) och krysta när min kropp säger att jag ska göra det och bara försöka lyssna till mig själv. Jag vill ha kontrollen över det hela.

Och det känns jättebra att jag nu insett att min kropp är gjord för att föda, och den behöver inga extra grejer. Ska träna lite på att slappna av men tror nog att jag klarar det. Jag är ju gjord för att klara det.

Hade första träffen med min doula idag. Det var helt toppen. Så härligt att diskutera förlossning och hur jag vill ha det och hur jag tänker och sen ha ett till stöd i förlossningen. Ser så fram emot den. Enda som lite oroar mig är hur jag ska klara smärtan. För det gör ju nog helt jäkla jäkla ont.

7 kommentarer:

Sara sa...

det gör jäkligt ont ja, men det är ju också övergående. ju bättre man jobbar (eller låter kroppen jobba), desto snabbare är det över...

Nina sa...

Heja heja, snart är det dags! det har gått otroligt snabbt tycker jag sedan du "berättade" att ni skall få tillökning. Angående knäställningen så rekommenderar jag det verkligen, min barnmorska visste nog vad hon gjorde då hon tyckte att jag skulle stå så. ;) Lycka till!!

Eva sa...

Jag har fött båda pojkarna "luomu", så om du har frågor/funderingar så får du gärna fråga! Rekommenderar också en läsvärd bok som jag kan låna (finns också att köpa på akademen): Gudrun Abascals "att möta förlossningssmärtan".
Var ska du föda?

Katarina sa...

Födde luomu. eller bara med lustgas och de räkte, de sägs att nästa kommer dubbelt snabbare än första.

Tandläkare är ändå värre än att föda :-D

Lee sa...

E din doula gammal eller ung eller mittemellan?

Michaela sa...

Jessus så masssa kommentarer. Jätteroligt!

Sara: Det gör ju det, men det är ju inte fråga om så jättemånga timmar av ens liv.

Nina: Jag tycker också alltid att det går snabbt för alla andra, själv har jag varit gravid ända sen augusti och det är nog längesen. Och knäställning verkar naturligt, lättare för barnet att komma när det är neråt.

Eva: Ska föda på kvinnokliniken, gjorde det sist och var nöjd så det känns naturligt att fara dit igen. Lite mera måste man kanske stå på sig där, men det är inga problem =) Jag lånar jättegärna boken, slukar allt jag kan komma över. Vad gjorde du för att lindra smärtan?

Kati: Första skede lär väl vara snabbare med andra och då kanske iaf jag får sova lite mera. Och jag håller inte riktigt med om att tandläkaren är värre...

Lee: Hon är 28, utbildad barnmorska och har själv fött 2 barn (ena hemma, helt planerat) och varit doula för många.

Eva sa...

kan du skicka din mailadress så skriver jag mail!